top of page

idealist op de werkvloer

boek mij als spreker voor jouw event
Wat vraagt een transitieopgave van jouzelf als veranderaar?

Wat vraagt een transitieopgave van jouzelf als veranderaar?

Veel organisaties komen het tegen onder hun medewerkers; een sterke gedrevenheid om van betekenis te zijn. Een verschil te kunnen maken in de grote maatschappelijke opgaven van deze tijd. Wat vraagt een transitieopgave van onze eigen rol om werkelijk impact te kunnen maken?

samen in beweging komen op wat er werkelijk toe doet

 • Is grote betrokkenheid en gedrevenheid bij medewerkers in jouw organisatie of team zowel de kracht als reden tot zorg? 

 • Gaat het vaak over de inhoud, maar niet of te weinig over de organisatorische en persoonlijke transitie die nodig is? 

 • Hoe zorgen we ervoor dat de urgentie van de opgave gevoeld wordt, zonder dat we elkaar over de clinch jagen?

 • Hoe komen we in verbinding met elkaar én zetten we de stappen die ertoe doen?

IN transities Idealist op de Werkvloer Leiderschap Lezingen Hanneke van der Heijden

leiderschap in transitie

Het werken aan een complexe transitie opgave vraagt iets anders van iedereen die er aan werkt. Formele en informele leiders worden uitgenodigd om tegen de stroom in te gaan. Patronen van 'zo doen we het nou eenmaal' te doorbreken, omdat de opgave daarom vraagt. Een opgave die groot, urgent en onvermijdelijk is. 

Dat vraagt ook iets van hoé we hier aan werken. In een opdrachtgever-opdrachtnemer relatie, als teamgenoten, als leidinggevende, als individu. Terwijl juist die menselijke kant  op de achtergrond raakt in de waan van de dag, in de urgentie van wat er te doen is en binnen de beperkte capaciteit die voorhanden is.

 

Zijn we niet te druk om werkelijk impact te maken? As within, so without. Om voor het grotere ecosysteem te zorgen hebben we ook voor het kleinere ecosysteem te zorgen. Van onszelf, van ons team, van onze organisatie. Om vanuit die plek aan een betere wereld te werken. Hoofd, hart en handen die in lijn liggen, dezelfde waarden uitdragen en voorleven.  

voorgaan in kwetsbaarheid

In mijn eigen zoektocht als idealist op de werkvloer heb ik de nodige ervaring opgedaan wat werkt en wat niet werkt. Graag deel ik mijn lessen als inspiratie voor andere veranderaars. 

De insteek van de lezing hangt af van het doel en de doelgroep van jouw event of bijeenkomst. We kunnen dus samen de juiste insteek verkennen.

Eerdere lezingen gingen over:

 • activisme aan en op het werk

 • how to become a chief circular officer

 • leiderschap in transitie opgaven

 • hoe ga je om met weerstand

 • werken vanuit je innerlijke vuur

 • wat kunnen we leren van de natuur? 

 • zijn we te druk om impact te maken?

IN transities Idealist op de Werkvloer Leiderschap Lezingen Hanneke van der Heijden
IN transities Idealist op de Werkvloer Leiderschap Lezingen Hanneke van der Heijden
“Blijf dit doen, volgens mij doe je dit omdat je er plezier in hebt. Dat zie je heel goed! Ik ga je zeker aanraden bij anderen.”

deelnemer event

interesse in mijn verhaal op jouw podium?

Let's talk! Ik ben benieuwd naar het doel en de doelgroep van jouw event of bijeenkomst. Laten we kijken of er een match is. Neem contact op voor een kennismaking, dan verkennen we de mogelijkheden samen!

bottom of page