top of page
  • Foto van schrijverHanneke van der Heijden

complexiteit van transities: mayor's manual podcast over de circulaire stad

Ik was te gast bij de Mayor’s Manual Podcast aan de keukentafel van het AMS Institute. Een bijzonder leuk gesprek waarin de complexiteit van het werken aan transities goed naar voren komt.Deze week spreken wij Hanneke van der Heijden en Joke Dufourmont over de circulaire stad. Hanneke is strategisch adviseur bij Rotterdam Circulair. Hier zet ze zich als antropoloog en expert op het gebied van circulariteit in voor transities in vier sleutelsectoren – de bouw, groene stromen, consumentengoederen en de zorg.


Joke is programma ontwikkelaar circulariteit in stedelijke regio’s bij AMS institute. Hier besteedt zij in het bijzonder aandacht aan rechtvaardige circulariteit als systemische oplossing om menselijke welvaart binnen planetaire grenzen te bereiken.


We bespreken de belemmeringen van het huidige systeem en de kansen en risico’s die verbonden zijn aan de transitie naar een circulaire economie. Welke prikkels zijn er om deze transitie te bevorderen, waarom moeten we financiële waarde loskoppelen van de waarde van producten en kijken we op de juiste manier naar hergebruik?


Benieuwd wat er volgens deze twee experts op het gebied van circulariteit in het handboek van elke burgemeester moet? Luister dan deze week naar de Mayor’s Manual aflevering 20!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page